Откриха обновено училище в Гълъбово със средства на „КонтурГлобал Марица изток 3”

▶️ Откриха обновено училище в Гълъбово със средства на „КонтурГлобал Марица изток 3”

На 11 май – Ден на Св. Св. Кирил и Методий, беше официално открито обновеното първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Гълъбово. Средствата, в размер над 550 000 лева са осигурени от социалния проект на „КонтурГлобал Марица изток 3“ – „Енергия за образованието“. Проектът е изпълнен за 10 месеца. Напълно са ремонтирани фасадата на сградата и покривът на физкултурния салон, изцяло е подменена настилката на двора, обновени са зелените пространства за отдих.

DSC 9697

Зад училището са изградени модерни спортни игрища с подходящи настилки за баскетбол и футбол, а децата от предучилищните групи се радват на нова детска площадка.

На събитието присъстваха кметът на община Гълъбово Николай Тонев, изпълнителният директор на „КонтурГлобал Марица изток 3” Красимир Ненов, арх. Банко Банов, заместник областен управител на Стара Загора и Милена Йолдова - началник на Регионално управление на образованието – Стара Загора.

„Изключително съм развълнуван, че днес за пореден път благодарим на „КонтурГлобал“ за подкрепата и осъществения ремонт на най-старото училище в града. Това е поредният инфраструктурен проект, който компанията реализира през дългогодишното ни сътрудничество – от планирането, през възлагането и изпълнението с най-високо качество” - каза Николай Тонев.

„За нашата компания е важно всички деца да получат качествено образование в благоприятни и безопасни условия. През дългата си история училище „Св. Паисий Хилендарски“ е дало успешен старт в живота на редица изтъкнати граждани на Гълъбово. Желаем на децата да следват техните стъпки, да получат пълноценна реализация и да се наслаждават на радостни и спокойни игри на новите спортни съоръжения” – каза в приветствието си изпълнителният директор на енергийното дружество Красимир Ненов.

Директорът на училището Теодора Желева благодари на ръководството на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и на кмета Николай Тонев, че са осигурили необходимото, за да може днес да се радват на едно напълно обновено училище с красив двор и модерна спортна площадка.

Гостите бяха поздравени от талантливите възпитаници на училището.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и щедри дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата ѝ централа. Социалните инвестиции на компанията са фокусирани в сферата на образованието, здравеопазването, спорта за деца и младежи, опазване на околната среда и подкрепа за хората с увреждания и други уязвими социални групи. През последните години централата е инвестирала над 10 милиона лева в проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.

Компанията притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 11% от електроенергията в страната, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на България. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

DSC 9868

DSC 9899

DSC 9929

 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема