Пътят за мъглижкото село Селце пропада

Пътищата и улиците в селата на територията на община Мъглиж са в незавидно състояние. Особено обезпокоителна е ситуацията с пътя за село Селце, което е изправено пред реалната възможност да остане откъснато от света, заради липса на алтернативен път.

dusho gavazov maglizh"Въпрос на време е този път да пропадне, а има и още един такъв компрометиран участък. Селото от години развива туризъм. Непрекъснато има поток от автомобили, от автобуси с деца. Въпрос на време е да се случи непоправим инцидент" опасява се зам.-кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов.

Със собствени средства в размер на 192 000 лева, община Мъглиж, чиято изравнителна държавна субсидия е 800 000 лева, е изкърпила 17-километровия път. Проблемът допълнително се усложнява от факта, че има свлачища на земна и скална маса. Заради лошия дренаж и неизградени и непочистени водостоци, две планински реки се изливат върху пътя, обясни още зам.-кметът на Мъглиж. Общината търси решение на наболелите инфраструктурни проблеми и очаква финансиране на проект, внесен в Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане.

Пътят за село Селце не е единственият проблемен в общината, включително и участъци от Републиканската пътна мрежа, споделят жители на Ягода и съседните мъглижки села. Те се надяват държавните институции да предприемат и реални действия за подобряването на средата и в малките населени места.

Венета Асенова | www.infoz.bg