Отворени са номинациите за Годишните награди „Добрият Самарянин”

За 12-а поредна година Сдружение „Самаряни” отваря номинациите за Годишните награди „Добрият Самарянин”. Това ще се случи на 21 октомври, (петък), в студиото на Телевизия Стара Загора и организаторите очакват да получат истории за добротворства, случили се през 2022 г. на територията на Стара Загора, или извършени от човек/група от хора от Стара Загора.

Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 18 ноември, включително, а церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 5 декември (понеделник), от 19:00 часа, в залата на Държавна опера - Стара Загора.

Номинации ще се приемат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и лично на адрес: Стара Загора, ул. „Св. Патриарх Евтимий“ № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“ или в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - Стара Загора.

„В последните две години, всички ние бяхме свидетели на огромни предизвикателства - пандемия, война, природни бедствия…, които връхлетяха света и хората, но същевременно видяхме и примери на истински геройства и саможертва в отговор на тези предизвикателства. Тези две години не отворихме номинациите, а ние - Общественият инициативен комитет, отличихме заедно онези най-ярки герои, за които голямата българска певица Ваня Костова пее в песента – „Песен за добрите самаряни“ – „Има такива хора, които правят добро и не търсят отплата. Щом си паднал към тебе политат с крилата на ангел, по-бързи от вятър.” – казаха организаторите на наградите.

Сдружение “Самаряни” и Общественият инициативен комитет на Годишните награди „Добрият Самарянин“, в лицето на: Община Стара Загора, Община Казанлък, Държавна Опера Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Български Червен кръст - Стара Загора, Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора, Регионален исторически музей - Стара Загора, Дарик Стара Загора, Телевизия Стара Загора, Моята еОбщина, „Мидалидаре Естейт“, „КонтурГлобал Марица Изток 3“, „Български пощи” ЕАД и Детска градина „Светлина”, ще си припомним с нашите съграждани контекста на културно-историческото наследство на самарянските дружества, работили на територията на регион Стара Загора, ще предизвикаме и мотивираме хората около нас да отличат съвременните примери за самарянски ценности и добродетели, проявявани при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда, като номинират добротворците на 2022 г. – съобщават организаторите.

Тази година се връщаме към познатия ни в 9 поредни години формат на Годишните награди “Добрият Самарянин”, като търсенето на добротворците ще премине под мотото “Добрият Самарянин за някого си ти!”.

samarianin

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber