Отворени са номинациите за Годишните награди „Добрият Самарянин”

За 12-а поредна година Сдружение „Самаряни” отваря номинациите за Годишните награди „Добрият Самарянин”. Това ще се случи на 21 октомври, (петък), в студиото на Телевизия Стара Загора и организаторите очакват да получат истории за добротворства, случили се през 2022 г. на територията на Стара Загора, или извършени от човек/група от хора от Стара Загора.

Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 18 ноември, включително, а церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 5 декември (понеделник), от 19:00 часа, в залата на Държавна опера - Стара Загора.

Номинации ще се приемат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и лично на адрес: Стара Загора, ул. „Св. Патриарх Евтимий“ № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“ или в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - Стара Загора.

„В последните две години, всички ние бяхме свидетели на огромни предизвикателства - пандемия, война, природни бедствия…, които връхлетяха света и хората, но същевременно видяхме и примери на истински геройства и саможертва в отговор на тези предизвикателства. Тези две години не отворихме номинациите, а ние - Общественият инициативен комитет, отличихме заедно онези най-ярки герои, за които голямата българска певица Ваня Костова пее в песента – „Песен за добрите самаряни“ – „Има такива хора, които правят добро и не търсят отплата. Щом си паднал към тебе политат с крилата на ангел, по-бързи от вятър.” – казаха организаторите на наградите.

Сдружение “Самаряни” и Общественият инициативен комитет на Годишните награди „Добрият Самарянин“, в лицето на: Община Стара Загора, Община Казанлък, Държавна Опера Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Български Червен кръст - Стара Загора, Обществен Дарителски Фонд - Стара Загора, Регионален исторически музей - Стара Загора, Дарик Стара Загора, Телевизия Стара Загора, Моята еОбщина, „Мидалидаре Естейт“, „КонтурГлобал Марица Изток 3“, „Български пощи” ЕАД и Детска градина „Светлина”, ще си припомним с нашите съграждани контекста на културно-историческото наследство на самарянските дружества, работили на територията на регион Стара Загора, ще предизвикаме и мотивираме хората около нас да отличат съвременните примери за самарянски ценности и добродетели, проявявани при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда, като номинират добротворците на 2022 г. – съобщават организаторите.

Тази година се връщаме към познатия ни в 9 поредни години формат на Годишните награди “Добрият Самарянин”, като търсенето на добротворците ще премине под мотото “Добрият Самарянин за някого си ти!”.

samarianin

www.infoz.bg  www.infoz.bg