▶️ Кметът Живко Тодоров: Жизненоважно е бившето летище да стане индустриална зона

Много бързо бившето летище край Стара Загора, което е с площ от 2200 дка, трябва да стане индустриална зона, защото има интерес от сериозни инвеститори, но Общината в момента не може да предложи големи терени с изградена инфраструктура“ – заяви пред журналисти кметът Живко Тодоров. Той даде и пример с логистичната база за Южна България, която Билла ще изгражда близо до Стара Загора.

Живко Тодоров

Теренът, който са поискали от Общината е 60 дка и заради липсата му те ще изградят базата в частен имот край разклона за село Загоре.

„Превръщането на бившето летище е жизненоважно за града и в контекста на „Зелената сделка“. Подготовката за трансформацията, която ще се извърши след години трябва да започне сега, за да се привлекат инвеститори, които да разкрият нови работни места“ – категоричен е Живко Тодоров.

Той уточни, че теренът на бившето летище е заложен от Българската банка за развитие срещу кредит, но той може да бъде заменен с друг държавен имот. Кметът добави, че предстои поредна среща в Министерството на икономиката.

„Община Стара Загора се е погрижила бизнесът да разполага с добри условия за своето развитие като най-ниските данъци и такси спрямо големите градове в България, както и предоставяне на бързи административни процедури – предимства, от които трябва да се възползваме, за да се развиваме като индустриален град“ – заяви кметът.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров аргументира позицията си защо теренът на бившето летище в Стара Загора трябва да се превърне в нова индустриална зона

 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров сравни местните данъци и такси в Стара Загора с размера им в другите големи градове

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема