Обновеният екип на кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Обновеният екип на кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора представи пред журналисти обновения си екип, с който ще ръководи общината през четвъртия си мандат. Заместник-кметът Радостин Танев, който беше назначен в началото на годината с ресор „Транспорт, чистота и екология“, след промените в структурата на администрацията ще отговаря за „Инвестиции, екология и зелен преход“. Акцент в работата му ще бъде развитието на индустриални зони, съобщи Живко Тодоров.

Надежда Чакърова, също назначена в началото на годината, остава заместник-кмет с ресор „Образование и младежки дейности“. Заместник-кмет по „Култура и туризъм“ отново Милена Желева.

paskalev delcheva zam kmet

Арх. Мартин Паскалев и Павлина Делчева са новите лица в екипа на кмета. Арх. Паскалев е назначен на мястото на заместник-кмета Янчо Калоянов. Неговият ресор ще бъде „Строителство, териториално устройство, организация на движението и озеленяване“.

„Арх. Паскалев беше общински съветник в предходния Общински съвет в Стара Загора. Той познава добре проблемите на града и е много добре подготвен“ – каза кметът.

Павлина Делчева е досегашен директор на Дирекция „Социално подпомагане“. Тя е заместник кмет с ресор „Общинска собственост, социални дейности и здравеопазване“. „Познавам г-жа Делчева отдавна като изключително отговорен човек“ – мотивира се Живко Тодоров. Той благодари на бившите си заместници Янчо Калоянов и Красимира Чахова за съвместната работа през досегашните три мандата. До месец ще стане ясно дали в екипа ще остане секретарят на общинската администрация Делян Иванов, който е назначен на длъжността след проведе конкурс.

Кметът съобщи, че в четвъртък ще проведе среща с министъра на икономиката и индустрията за развитието на терена на бившето летище край Стара Загора в индустриална зона. „Ще обсъдим възможността проектът да бъде заложен в бюджета на държавата за следващата година, за да можем да започнем изграждането на инфраструктурата“ – добави Живко Тодоров.

По отношение на образованието, което е сред най-важните приоритети в неговата програма, той заяви, че ще продължи разширяването на STEM кабинетите в училищата и придобиването на дигитални умения от страна на учениците. Кметът съобщи още, че се водят разговори с ректора на Техническия университет в София за разкриване на инженерни специалности в Стара Загора, за да се отговори на нуждите на бизнеса.

Продължават и преговорите за придобиването на бившата сграда на АГ комплекса, за да кандидатства Общината за европейско финансиране за ремонта ѝ. Целта е в нея да се базира общинската доболнична помощ и да предоставя на хората удобен достъп до медицинска грижа в съвременни условия.

новини Стара Загора  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема