Гласуваме за Зоопарк Стара Загора и музей „Неолитни жилища“ за Годишните награди в туризма

Стара Загора има две номинации за Годишните награди в туризма за 2023 г. Това е осмото издание на конкурса, който се утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа в сферата на туризма през изминалата година. Онлайн вот ще определи носителите на наградите във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес).

Вотът ще приключи на 5 декември 2023 г. в 23:59 часа.

Зоопарк Стара Загора очаква подкрепа в категория „Туристическа атракция /обект/събитие“. Старозагорската зооградина е едно от най-притегателните места за отдих и разходка за хора от всички възрасти, но е и генератор на активности с образователен характер, насочени към подрастващите. След цялостното обновяване на Зоопарка през 2022 година той е посетен от над половин милион души. Разположен на площ от над 70 дка, той е дом на животни от почти всички континенти.

Може да гласувате за Зоопарк Стара Загора на този адрес адрес.

neolit sz

Музей „Неолитни жилища“ е номинация за Стара Загора в категория „Изборът на българите“. Заставайки пред откритите останки на неолитната къща в града, пред посетителите се разкрива един свят на хора, живели на това място преди 8000 години. В сутерена на сградата има експозиция „Праисторическото изкуство в Старозагорско“. В нея могат да се видят прекрасни шедьоври на керамични съдове, антропоморфна и зооморфна пластика, накити и оръдия на труда, изработени от създателите на първата европейска цивилизация.

За музей „Неолитни жилища“ може да се гласува на този адрес. 

Тази година надпреварата е в общо 9 категории, от които 4 професионални, 4 художествени и традиционната голяма награда, която е в категория „Изборът на българите“. Тя ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в България.

Победителите ще станат ясни на официална церемония на 14 декември. Те ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, както и грамота, гласи информацията от организатора на конкурса Министерство на туризма. 

новини Стара Загора  www.infoz.bg