„Берое” с юбилейна емблема по случай 100 години организиран футбол в Стара Загора

Професионален футболен клуб „Берое” – Стара Загора ЕАД представя своята юбилейна емблема по случай 100 години организиран футбол в Града на липите, поетите и правите улици.

Юбилеят, който минава под наслова „100 години СВЕТЪТ Е БЕРОЕ“, ще има своята кулминация на 6 май 2016 година. Както е известно  6 май 1916 година се счита за начало на организирания старозагорски футбол, чиито традиции през 1959 година наследява обединеният спортен клуб „Берое“ с официалния си учредителен документ от събранието на 19 март 1959 г. На 6 май започват редовните занимания на футболната чета към туристическо дружество „Верея“.

Юбилейната емблема обединява в себе си най-добрите елементи от досегашната емблема на клуба. С три кули в горната част, стилизира буквата „Б“ и има в себе си геометрични бразди, свързващи я със Стара Загора.

Тя има два варианта – позитив със зелени бразди и негатив с бели. Емблемата трябва да се използва в своя вариант позитив или негатив, тъй като ширината на линиите е различна заради оптически корекции за четимостта.

В пълния си вариант логото притежава и текст „БЕРОЕ“ изписан над нея с геометричен шрифт с напълно кръгла следа на буквата „О“ в унисон с геометрията на емблемата. Текстът придава класическо излъчване, с изразена конотация на тържественост (завършен кръг, цикличност, главни букви).

Емблемата може да се използва в двата й варианта, като се набляга на този с текста „Берое“.

ПФК "Берое" – Стара Загора ЕАД откри дарителска сметка по повод предстоящия юбилей „100 години организиран футбол в Стара Загора“ през 2016 г. Всеки, който има желание да спомогне финансово за тържествата може да внесе желаната сума на следната сметка:

Societe Generale Експресбанк
титуляр по сметка: Професионален футболен клуб "Берое" – Стара Загора ЕАД
BIC: TTBBBG22
IBAN: BG24TTBB94001526995876

Набраните средства ще бъдат използвани единствено и само по повод вековния юбилей.

Всички дарители са освободени от банкова такса.

Юбилейна емблема на Берое

infoz autor www.infoz.bg (по информация на www.beroe.bg)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор