Волен Сидеров оклевети премиера, но Бойко Борисов трябва да му плати съдебните разноски

Не обичам служебни победи. Затова съжалявам ако партията на Лютви Местан ДОСТ не се яви на изори, ако не получи съдебна регистрация. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след откриването на Регионалната система за битови отпадъци край Стара Загора.

Той коментира мотивите на съда в контекста на решението по делото, което той спечели срещу лидерът на Атака Волен Сидеров за клевета. Вината на Сидеров беше призната и на трета инстанция, но разноските по делото в размер на 35 000 лева трябва да заплати Бойко Борисов.

"Особено впечатление ми направи формулиране на мотив, че някой има турско име. Ние имаме депутати в ГЕРБ, министри, заместник-министри, кметове, общински съветници с турски имена. Нека да изчакаме да обжалват, да мине на втора инстанция, изхождайки от това как различни съдии вземат решения по моя личен въпрос (б.р. делото за клевета срещу Волен Сидеров). Затова си позволявам да коментирам съда, защото извинявайте, но 35 000 лева... станах пишман. Сега трябва да търся Волен Сидеров да му се извиня, че ме е обиждал и ме е оклеветил, ако може да ми опрости разноските по делото" - коментира премиерът.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема