jumbo Джъмбо - 25 ноември 2016

Хипермаркет "Джъмбо" идва в Стара Загора

Новият хипермаркет на "Джъмбо" отваря врати на 25 ноември 2016 г. Датата съвпада със световния търговски Черен петък. За целите на хипермаркета се извърши преустройство на площи в "Park Mall Стара Загора". Магазинът е разположен на 11 хиляди квадратни метра на партерния етаж в търговския център.

jumbo stara zagora 25 noemrvi 2016 3Хипермаркет "Джъмбо" приема клиенти с работното време на търговския център "Park Mall Стара Загора".

Посещаемостта на магазините от веригата "Джъмбо" е много висока и се очаква след отварянето на нов обект в Стара Загора да се раздвижи търговията и в другите магазини на "Park Mall Стара Загора". В съседство се намират "Технополис" и "Практикер" и по този начин се обособява голяма търговска зона с паркинг за автомобили, в която могат да бъдат покрити разнообразни потребности на клиентите.

В началото на август 2016 г. за хипермаркета в Стара Загора започна набиране на персонал, е видимо от обявите в jobs.bg. Тогава се търсиха административен секретар (с владеене на гръцки език), ръководители на отдели и прадавач-консултанти, служители на длъжност Инспектор цени и други.

jumbo stara zagora

Гръцката верига магазини за детски играчки Jumbo има в България осем магазина - четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Също така Jumbo предвижда откриването на още 14 - 16 магазина в съседна Румъния, където към момента има 7 търговски обекта.

Българското дружество на веригата отита приходите от 32,5 млн. евро и на нетната печалба от 10,1 млн. евро за периода от 1 юли до 31 декември 2015 г. Ръстът за шестмесечието в приходите е 11% на годишна база, а при печалбата е почти двойно по-висок - 20%. Компанията постига и много висока норма на печалба за ритейл сектора - печели почти една трета от всеки платен лев.

Като цяло гръцката група отчита оборот за второто полугодие на 2015 г. от 371,7 млн. евро, което е увеличение от близо 9% спрямо периода от предходната година. Печалбата преди данъци, лихви и амортизации на Jumbo достига 105,5 млн. евро през втората половина на м.г. спрямо 91,65 млн. евро за същия период на предходната.

Дъщерното дружество в България "Джамбо ЕС.Б" е създадено през 2005 г. като еднолично дружество с ограничена отговорност и е изцяло собственост на гръцката верига. Стойността на консолидираните активи на групата към края на декември 2015 г. в България e 102,9 млн. евро, посочва отчетът.

За периода юли - декември 2015 г. българското дружество е допринесло за 8,69% от оборота на групата и над 9,2% от печалбата преди данъци, такси и амортизация през второто полугодие на миналата година.

jumbo stara zagora 25 noemrvi 2016 2

www.infoz.bg

На подобна тема