Най-възрастният избирател в Стара Загора е на 103 години

Седем избиратели, навършили 100 години, могат да участват в предстоящите президентски избори и национален референдум на 6 ноември в община Стара Загора. Най-възрастният избирател е мъж на 103 години, който има право да гласува в избирателна секция № 65.

izbori 2016За първи път в Стара Загора ще се гласува машинно. Общият брой на секционните избирателни секции в общината е 208, вкл. една подвижна, а общият брой на избирателите в общината е 150 000. За първи път имат право да гласуват 1453 избиратели, навършили пълнолетие през 2016 г. В самия изборен ден - 6 ноември, пълнолетие навършват двама избиратели.

Всички бюлетини за референдума и за изборите за президент са доставени и под 24-часова охрана се съхраняват в сградата на Община Стара Загора. Заедно с изборните книжа и материали, те ще бъдат раздавани на членовете на секционните избирателни комисии на 5 ноември от 10:00 до 16:30 часа, съобщи секретарят на общината Делян Иванов. По думите му, организационно-техническата подготовка е приключила, разнесени са параваните и кутиите за провеждане на вота за президент и вицепрезидент и националния референдум.

www.infoz.bg

На подобна тема