Осигурени са средства за саниране на сградите в Стара Загора, за които има сключени договори

До края на 2016 г. в Стара Загора ще бъдат санирани 18 многофамилни жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Сключени са договори за общо 75 сгради, за тях средствата от националния бюджет са гарантирани и дейностите ще бъдат изпълнени.

Това съобщи за www.infoz.bg секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

saniran blok stara zagora 1Както вече информирахме, министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова уведоми кметовете, че от 22 ноември 2016 г. временно трябва да преустановят подписването на нови договори с външни изпълнители за осъществяване на дейности по програмата. Не трябва да се обявяват и нови обществени поръчки, докато не се осигури допълнителен финансов ресурс по нея. Средства в размер на 1 млрд. лева са планирани в проектобюджета на България за 2017 г.

В тази връзка Община Стара Загора няма да обявява нови обществени поръчки за избор на изпълнител. Няма да бъдат подписани и договорите с избраните изпълнители за санирането на над 20 сгради в града, докато не бъде гарантиран финансов ресурс за 2017 година.

Около 2000 сгради в България чакат за саниране и допълнително финансиране. Със сумата от 1 милиард лева, осигурена от бюджета за 2016 г., се обновяват 2019 многофамилни сгради в България и дейностите по тяхното саниране ще бъдат направени.

Венета Асенова | www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема