Виенски бал по парижки в Държавна опера – Стара Загора

Държавна опера - Стара Загора кани жителите и гостите на града на новогодишен спектакъл на 30 декември от 19:00 часа. Италиански стил, виенски аромат, френски шик и много усмивки от опери, оперети и балети, обещават организаторите.

Как двете много привлекателни дестинации Виена и Париж могат да се пресекат в една вечер, ще стане ясно на 30 декември.

Празничното музикално въведение ще започне още от входа на Операта. В 19:00 часа зрителите ще бъдат посрещнати във фоайето с чаша шампанско и с изпълнения на квартет Арс Нова, хора на Държавна опера - Стара Загора с хормайстор Младен Станев, съпровод на пиано - Деница Петрова. В 19:30 часа е началото на празничния концерт-спектакъл с шеговитото заглавие „Виенски бал по парижки” с участието на солистите, балета и оркестъра на Държавна опера - Стара Загора. На диригентския пулт ще се редуват диригентите Ивайло Кринчев и Мауро Фабри (Италия). Режисьор е Славчо Николов. Хореографията в концерта-спектакъл е на Силвия Томова.

В празничната вечер ще прозвучат арии и дуети от любими опери и оперети от Гаетано Доницети, Камий Сен-Санс, Гуно, Йохан Щраус, Франц Лехар, и Жак Офенбах. Зрителите ще могат да се почувстват като на бал – с очарованието на Валса на цветята от „Лешникотрошачката“ на Чайковски, Кан-кан от Офенбах и „Радецки марш“ на Щраус в изпълнение на солистите и кордебалета на Държавна опера - Стара Загора. Блестящите оперни изпълнители Елена Баръмова, Мирела Александрова - гост, Офелия Христова, Михаела Берова, Николай Моцов, Милко Михайлов, Пламен Кумпиков, Ивайло Джуров ще зарадват почитателите на красивата музика с богата програма от избрани арии и дуети от оперите „Фауст“, „Дон Паскуале“, „Фаворитката“, „Самсон и Далила“, оперетите „Прилепът“, „Веселата вдовица“, „Страната на усмивките“, както и с италиански канцонети и руски песни. Ще прозвучи още Фантазия от „Виенски карнавал“ и увертюра към оперетата „Прилепът“ на Щраус в изпълнение на оркестъра на Държавна опера - Стара Загора.

След края на празничния концерт ще бъде разиграна последната за 2016 година томбола с номерата на закупените билети и ще бъде обявен печелившият номер на зрителя, който ще получи своя новогодишен ваучер – уикенд за двама в хотел „Армира“.

Във фоайето на Операта ще бъде предложен стилен коктейл за всички зрители.

Цените на билетите за възрастни – 20 лева с включен кетъринг, а за деца – 10 лева с включен кетъринг.

Виенски бал по парижки

www.infoz.bg

На подобна тема