Концерт в Държавна опера - Стара Загора, посветен на 3 март

По повод Националния празник на България - 3 март, Драматичен театър "Гео Милев", Държавна опера - Стара Загора, Държавен куклен театър - Стара Загора, Общински фолклорен ансамбъл "Загоре" и Военният духов оркестър при Втора механизирана бригада организират съвместен празничен концерт-спектакъл.

Той ще се състои на 2 март от 19 часа на сцената на Операта.

В началото на концерта ръководителите на културни институции ще поздравят всички присъстващи за предстоящия празник. Програмата ще бъде открита с танци от операта „Момчил“ в изпълнение на оркестъра на Държавна опера - Стара Загора под диригенството на Димитър Косев. Артисти от Драматичен театър “Гео Милев“ ще поднесат откъс от концерта-спектакъл „Гласовете“, а след тях Елена Баръмова ще изпълни ария на Зорница от операта „Луд гидия“ от Парашкев Хаджиев. Актьорите от Куклен театър - Стара Загора ще представят откъс от спектакъла „Фолклорна магия“ с режисьор проф. Боньо Лунгов. В програмата на концерта Военен духов оркестър при Втора механизирана бригада под диригенството на кап. Цветомир Василев ще изпълни съпровода на три италиански канцонети, изпяти от солистите на Операта - Ивайло Йовчев, Деси Стефанова и Нели Нечева. Балетът на Държавна опера - Стара Загора ще представи фрагменти от постановката „Ромео и Жулиета“. Красивата ария на Захария и хор на евреите от операта „Набуко“ от Верди ще изпълнят Александър Марулев и хор на Държавна опера - Стара Загора, след което зрителите отново ще видят откъс от спектакъла „Фолклорна магия“. Празничната програма завършава с Главанска копаница в изпълнение на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.

poster 3 mart

www.infoz.bg

arsenal rabora

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber

 

На подобна тема

Най-четеното от последните дни