ГЕРБ – Стара Загора призовава гражданите за активност на предстоящия референдум за „Бедечка“

Призоваваме гражданите, членовете и симпатизантите на ГЕРБ към активност на предстоящия местен референдум за „Бедечка“, който ще се проведе на 18 юни. Нека излязат и да покажат ясно своята позиция с „ДА“ или „Не“.

Това каза областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов, който заедно с народния представител и общински ръководител Емил Христов се срещнаха с представители на групата „Запазете Бедечка“. Според Пламен Йорданов е порочно, която и да е политическа партия да взема определена позиция по въпроса, защото по този начин референдумът се политизира, което противоречи на демократичните ценности, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ - Стара Загора.

Пламен Йорданов и Емил Христов„Това е официалната ни позиция“ - посочи Емил Христов, според когото е недопустимо да се агитира партийно за едната или другата страна.

„Моята лична позиция е, че е по-добре в Стара Загора да има още един парк, тъй като обичам да се разхождам с децата си на „Аязмото“, на „Загорка“ - подчерта Пламен Йорданов. Според него обаче чрез референдума се дава възможност за вземане на прозрачно, гражданско решение.„Ние трябва да обясняваме на хората, че е важно да излязат и да гласуват , а не да политизираме и предопределяме избора им“ - категоричен е областният координатор на ГЕРБ.

„Един от основните проблеми в момента е, че хората не знаят къде ще гласуват. Не са информирани, че това са избирателните секции, в които гласуват обичайно по време на избори" - каза Живка Александрова от „Запазете Бедечка“. „Това беше изненада за нас, тъй като тук имаме опит с референдума за полигона „Змейово“ - посочи Мариана Стоилова.

„Това не говори добре за гражданското общество - от една страна гражданите изискват много, а от друга не се информират и нямат нужната активност по важните въпроси, какъвто е референдумът на 18 юни“ - отбеляза Пламен Йорданов.

От „Запазете Бедечка“ декларираха по време на срещата, че зад тях не стоят политически сили, а това което ги води е единствено общественият интерес. Те предоставиха на Емил Христов и Пламен Йорданов копия на документи, които според тях доказват тезите, които защитават.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема