Държавна опера - Стара Загора представя танцовия спектакъл "М" като Жена"

Държавна опера - Стара Загора ще представи премиерата на новия танцов проект "М" като Жена" на 2 ноември от 19:00 часа. Той е съвместна продукция на Операта и "Хетероподи" ООД. Хореографията е на Росен Михайлов.

М като ЖенаПроектът е “М” като Жена" е своеобразен бенефис на примата на българския балет Веса Тонова. Спектакълът увенчава близо 30-годишната кариера на една от най-ярките български балерини, чиито творчески постижения, артистични превъплъщения и технически изпълнения оставят следа в
балетното изкуство в България и на световната сцена. Главната цел на проекта не е да утвърди пред публиката ярки образи от класическото наследство в уникалните превъплъщения на балерината. Той се стреми да разкрие и разкаже повече за личностните коментари, рефлексии и съкровения на една жена, посветила живота си на изкуството. Този спектакъл не поставя точка на безспорната кариера на класическата балерина, а по-скоро е начало на качествено нов етап в развитието на артиста със собствен почерк. Ще видим “новата” Веса Тонова - разкрепостена, освободена от желанието да бъде харесвана, от инерцията да флиртува с очакванията на публика и критика, да се съобразява с каноните и ограниченията на дадена естетическа система. Ще видим една жена, приела своите страхове и съмнения, загърбила предразсъдъците, решена да разчупи собствените си “рамки” и да погледне отвъд удобството на рутината и опита, съобщиха от пресцентъра на Операта.

Музика: фрагменти от известни класически произведения
Хореография: Росен Михайлов
Сценография: Тодор Демеров
Художник костюми: Теодора Джамбазова
Участват: Веса Тонова, кордебалет и солисти на балета на Държавна опера - Стара Загора

Билети могат да бъдат закупени от касите на Държавна опера - Стара Загора и онлайн.

vesa tonova

www.infoz.bg (Снимки: Държавна опера - Стара Загора)

На подобна тема