Обявяват най-добрите спортисти на Стара Загора на 18 декември

Официалното закриване на кампанията "Стара Загора - Европейски град на спорта" ще се състои на 18 декември от 18:30 часа. В залата на Държавна опера – Стара Загора ще бъде представена книгата „Шампионите разказват“, след което ще бъде избран „Спортист на годината“.

sportistПред публиката ще бъдат представени финалните 10 най-добри и 10 най-перспективни състезатели на Стара Загора за 2017 година. Номинациите са на съответните клубове, а комисия оформи десятките с претенденти за приза „Най-добър спортист на 2017 година“. В комисията, под председателството на ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, влизат председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет Николай Диков, журналистите Георги Геренов, Христо Вълков и Стефан Стефанов, както и експерти от Община Стара Загора.

Ще бъдат раздадени награди за именити спортисти, навършили юбилейни годишнини през 2017 г. Това са именитият бивш състезател по борба Станчо Колев, на 80 г. и алпинистът Костас Канидис, който навърши 60 г. Награди ще има и в категория за ветерани, спортисти с увреждания и преподаватели по физическа култура. Останалите категории са „Треньор на годината“ и „Отбор на годината“.

www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни