Бохеми ще бъде представена на сцената на Държавна опера – Стара Загора

„Бохеми” ще бъде представена на сцената на Държавна опера – Стара Загора

Шедьовърът на Джакомо Пучини - „Бохеми” ще бъде представен на сцената на Държавна опера - Стара Загора на 16 декември от 19 часа, под диригентската палка на Алберто Веронезе от Италия. Световно признатият румънски художник Каталин Йонеску-Арборе е автор на оригиналната сценография, решена в кинематографичен ракурс.

Утвърдената българска дизайнерка Цветанка Петкова-Стойнова облича героите в красиви костюми, съответстващи на епохата. Режисьор на постановката е Огнян Драганов, който многократно е работил в България и в чужбина с творческия екип. Той поставя за втори път „Бохеми“ в своята кариера

В главните роли са привлечени водещи оперни изпълнители, които вече успешно градят своята кариера в страната и в чужбина – Елена Баръмова, Бойко Цветанов, Руси Ников, Ивайло Джуров, Теодор Петков, Елена Петрова, Александър Марулев и др, оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора, деца от вокалната студия ДЮСОБ „Маргаритки“.

www.infoz.bg (Снимки: Държавна опера - Стара Загора)Теми:

Кога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

mini maritsa iztok

На подобна тема

Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток