Държавна опера – Стара Загора представя „Мадам Бътерфлай”

Държавна опера - Стара Загора ще представи „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини на 2 март от 19:00 часа. Диригент е Ивайло Кринчев. Режисьорска адаптация - Славчо Николов, сценография - Борис Стойнов.

Художник на костюмите - Цветанка Петкова-Стойнова, хореография - Боряна Сечанова, концертмайстор - Екатерина Родионова, хормайстор - Младен Станев.

Ролята на Чо Чо Сан ще изпълни Шоко Фукуда (Япония), Пинкертон е Милко Михайлов, Шарплес е Александър Крунев, Горо е Ивайло Йовчев, Сузуки е Петя Петрова, Кейт Пинкертон е Емилия Джурова и др. Участват хор, оркестър и балет на Държавна опера - Стара Загора.

„Мадам Бътерфлай“ на Държавна опера - Стара Загора е спектакъл, създаден през 2005 г. за откриването на Фестивала за оперно и балетно изкуство. В тази година сградата на Операта все още не е завършена и спектаклите се играят на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“.

През сезон 2005/2006, по покана на Columbia Artist Management, представлението е играно в над 15 щата на САЩ. За гастрола на постановката има положителни критики и възторжени отзиви от американската преса и публика.

С малко прекъсване между 2010 и 2012 г., представлението не слиза от Старозагорска сцена в продължение на 6 сезона и се радва на изключителен зрителски интерес.

Мадам Бътерфлай

Мадам Бътерфлай на сцената в Стара Загора

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Снимки: Рад Димитров)Теми:

На подобна тема