Вандали унищожиха кът за отдих край Старя чинар

Вандали унищожиха кът за отдих край Стария чинар

Вандали са унищожили част от къта за отдих края Стария чинар в Стара Загора. Сигналът е подаден на безплатния горещ телефон на Общината - 0800 157 37. Екип на общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ извърши обход на района, за да констатира щетите. Масивната беседка и барбекюто, които са разположени в близост до дървото, са устояли на набезите.

Но от по-малките тир съоръжения за почивка - с маси и пейки, са унищожени две. В района са изпочупени и клони, установено е посегателство и върху вековния чинар. Емблематичното дърво е обявено за национална забележителност, а десетки природолюбиви старозагорци често се грижат за облагородяването и почистването на района.

В социалните мрежи бяха публикувани снимки на счупени кошчета за отпадъци и в реновирания парк „Митрополит Методий Кусев“. През почивните дни сигнал е получен за счупени прозорци на общежитието на Професионалната гимназия по строителство на ул. „Мусала“, както и за изкъртена входна врата на Професионалната гимназия по обществено хранене „Райна Княгиня“.

vandali chinar

www.infoz.bg  www.infoz.bg