Хотелиерите и ресторантьорите ще проведат национален семинар в Стара Загора

Хотелиерите и ресторантьорите ще проведат национален семинар в Стара Загора

Информационен семинар-дискусия, организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, ще се проведе на 22 март от 14:00 часа в зала 2 на хотел „Верея” в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Във форума ще участват ресорният зам.-кмет на Общината Красимира Чахова, експерти от Министерството на туризма, Министерството на културата, Комисията за защита на личните данни, Софтуерна асоциация и др.

Участниците ще обсъдят въвеждането на Единната система за туристическа информация, измененията в Закона за авторското право, делегиращи нови функции на общините, прилагането на Общия регламент за защита на данните, прилагането на Наредбата за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

Ще бъде представен Националният браншови кодекс на поведение относно прилагането на Общия регламент за защита на личните данни. В дневния ред е включен и отчет за предприетите действия към държавните институции, относно проекта на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за реформа на икономическата среда за развитие на заведенията за хранене и развлечение, намаляване на ДДС в ресторантьорския бранш и др. На форума могат да присъстват всички заинтересовани страни.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24