Публично обсъждане за поемане на дълг от Община Стара Загора ще се проведе на 25 март

Публично обсъждане на намеренията за поемане на дългосрочен дълг от „Фонд за устойчиви градове“, предназначен за изпълнение на инвестиционни проекти, ще се проведе на 25 март, от 17:30 часа, в зала „П. Р. Славейков“ в Община Стара Загора.

Руския пазарСредствата ще се използват за реализацията на проектите „Нова визия и благоустрояване на територията на „Руския пазар“, разширение на ул. „Кап. Петко войвода“ и „Реконструкция на Зоопарка в Стара Загора“.

Максималният размер на дълга е 10,2 млн. лева, като 6 млн. лв. от тях ще се използват за проекта за „Руския пазар“, а останалите 4,2 млн. лв. за реконструкцията на зоопарка.

Начинът на обезпечение на кредита е чрез учредяване на особен залог върху настоящи и бъдещи вземания на Община Стара Загора на парични средства (собствени приходи) на Общината.

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров кани всички жители на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации и старозагорската общественост да участват в публичното обсъждане на намерението на Общината за поемане на дългосрочен дълг.

Писмени предложения и становища ще се приемат в деловодството на Община Стара Загора и на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема