Международна среща събира млади хора в Стара Загора

Ученици Италия, Испания и Полша ще участват  в работна среща по проект Еразъм+ „Споделяме и учим заедно. Засаждаме семената на нашето бъдеще". Срещата ще се проведе от 25 до 29 март 2019 г. в Шесто основно училище „Свети Никола“ в Стара Загора. Заедно с българските си колеги, младите хора ще направят презентации по темата.

erasmusplus Те ще наблюдават и различни практики в училището. Предвидена е и богата културна програма. В понеделник гостите ще бъдат посрещнати с поздравителен концерт  и ще разгледат училището. За 27 март е работа с деца със специални образователни потребности, наблюдаване на уроци-проектно базирано обучение, както и открита практика в трети клас.

Гостите ще бъдат запознати и с кукерски обичаи с участие на децата от детска градина и гости от град Пирдоп. След това ще посетят Регионалния исторически музей и сградата на Община Стара Загора. Младежите и девойките ще се запознаят и с онгъла на прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур. Третокласници ще представят пред участниците в проекта български игри от нашето детство, предвидено е и посещение в детска градина №10 „Светлина“.

Работна среща ще завърши на 29 март с връчване на сертификати и документи.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема