Зоопарк - Стара Загора

Празник за децата се организира в Стара Загора на 1 май

Във весел празник ще се забавляват децата на Стара Загора на 1 май 2019 г. Малчуганите могат да се включат в разнообразни игри и вълнуващи приключения в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото). Началото е в 11:00 часа в Зоопарка, където на открита детска сцена.

Организатори са Община Стара Загора, Народно читалище „Родина 1860“, Туристическо дружество „Сърнена гора“, Клуб „Роден за приключения“, Център за подкрепа за личностно развитие, Астрономическа обсерватория, Регионален исторически музей, Народно читалище „Настроение 2017“ и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“.

На сцената в Зоопарка ще се представят с песни и танци: Вокален състав „Усмивки”, Хор "Жарава", Детски танцов състав „Загорци”, Фолклорен ансамбъл „Траянци”, Фолкларно-певческа хормация „Цветна китка – слънчева”, Мажоретен състав, Клуб „Хип-хоп танци”, Вокален състав „Траяна глас”, Детска школа за народни танци към Народно читалище „Настроение 2017“, Школа за поп пеене към Народно читалище „Георги Бакалов”, Вокален състав „Розов свят”, Детска музикална формация „Звездопад” и Танцов състав „Броеничка“.

Дошлите на празника старозагорчета  ще имат възможност да разучат хора от различните фолклорни области, да се включат в играта „Съкровищата на зоопарка“, в приготвянето на скаутски хляб, в арт ателиетата за цветни мозайки, живопис и приложни изкуства, и още много други интересни занимания.

Любителите на астрономията ще могат да видят умален макет на спътника „България 1300“, да се запознаят с основните елементи на съвременните космически апарата и да наблюдават слънцето.

Предвидени са състезателни народни игри – скачане с чували, дърпане на въже, народна топка и др., в които могат да се включат както индивидуални състезатели, така и за семейства и отбори.

Във въжения парк и алеите, западно от площадката за бадминтон ще има игри и демонстрации, весело ориентиране, да направим бивак на поляната, разходка в парка с колело и каска.

На бадминтон площадката ще има демонстрации по йога за всички възрасти с клуб „Сантоша”, тонизиращи гимнастически упражнения с инструктор Анелия Асенова (10:30 – 11:00 часа), занимания по бадминтон с треньори от Спортен клуб по бадминтон - Стара Загора (11:00 – 13:00), фитнес тренировка (11:00 – 12:00) и  състезание по кросфит (11:00 – 12:00 часа).

Близката Зала на смеха ще бъде с вход свободен през целия ден. В аула на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“ също ще посрещат гости по време на празника.

deca praznik 03

www.infoz.bg  www.infoz.bg