Започва рехабилитация на старозагорските квартали „Самара – 1” и „Самара – 2”

На 23 май ще започне рехабилитация и изграждане на водопровод и канализация в старозагорските квартали „Самар – 1” и „Самара – 2”. Средствата са осигурени от Предприятието по управление на дейностите по околната среда и водите. Общата дължина на предвидената канализационна мрежа е 2124 метра.

stara zagora"Предвижда се изграждане на ревизионни и дъждоприемни шахти, сградни канализационни отклонения към всички имоти, както и нов дъждопреливник и отливен канал“ – съобщи главният архитект на Общината Виктория Грозева. Общата дължина на предвидената водоснабдителна мрежа е с дължина от 1119 метра. По нея са предвидени надземни пожарни хидранти. Стартираме с първа копка в „Самара – 1“ - каза още арх. Грозева. Средствата от Предприятието по управление на дейностите по околната среда и водите – над 2 млн. лева, а собственото финансиране от Общината е в размер на 64 000 лева.

Главният архитект съобщи, че е обявена обществената поръчка за обновяване на Зоопарка, за да придобие европейски облик. „В началото на юни ще бъдат отворени офертите, а финансирането е от Фонда на фондовете.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема