Стара Загора – неразказани истории по правите улици

Тази събота (10 юли) от 9:30 часа от Туристически информационен център ще започне вторият безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. По време на завладяващата обиколка на Стара Загора участниците ще се потопят в магията на времето и връщане в миналото столетие. Ще търсят и ще разкрият историята на някои от най-известните градски часовници, както и тайната на точното време – част от живота на известни старозагорски часовникари.

kuklen chasovnik

Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър, където за участниците са подготвени още изненади.

Екскурзовод на пътешествието през времето и този път ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която в рамките на час и половина ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за тях начин: на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел.: 042 627098, чрез имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., чрез сайта www.visitstarazagora.bg или формата https://forms.gle/MQgPWoNZkpN37NZ18, както и във фейсбук страницата на Туристическия информационен център.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур получават талон за отстъпка в кафе-бар Bacardi и Selva кафе, съобщават организаторите.

www.infoz.bg  www.infoz.bg