Община Стара Загора организира серия от събития под мотото „Да задържим младите хора на Стара Загора“

В седмицата 9 – 13 май 2022 г. Община Стара Загора ще организира серия от събития в подкрепа на местния бизнес в информационните технологии и под мотото „Да задържим младите хора на Стара Загора“. Предвиждат се посещения на компании от сектора в няколко училища в Стара Загора и в Тракийския университет. Така на място ще представят своята дейност и ще могат да се запознаят с младите таланти на града.

Те от своя страна ще могат да се информират за възможностите, които компаниите предлагат за работа или за стажуване. Това каза по време на пресконференция началникът на отдел „Ивестиции“ Росица Райкова.

it bta

На 12 май 2022 г. от 17:30 часа в Лапидариума ще бъде проведена инициативата „Бизнес то Бизнес“. То ще даде възможност за среща между различни бизнеси. Срещи ще бъдат инициирани и в други градове като Казанлък, Гълъбово, Чирпан и Раднево. Предвижда се и организирането на бизнес форум с участието на голям кръг от компании в града, както и провеждането на трудова борса.

Събитията ще продължат и на 16 май, когато за втора поредна година ще се проведе семинарът „ИТ и ТИ“. Той е предназначен за преподаватели по предметите с технологична насоченост и ученици от старозагорските училища, както и за родителите на ученици от 6 и 7 клас.

Община Стара Загора активно работи за привличането на все повече компании от айти сектора, така че да превърне града в притегателен център за млади таланти и хора, които искат да се върнат обратно в родния си град и да се развиват в него. Нарасналият интерес от сектора към Стара Загора обуслови и нуждата и от изграждане на подходяща среда за този сектор, който основно се нуждае от подходящи и иновативни работни пространства. В града ще бъде открито първото споделено работно пространство – коуъркинг. To ще предостави както удобно офис пространство, така и нови възможности за интересни срещи и събития. Това ще затвърди Стара Загора като изключително динамичен и бързоразвиващ се град.

www.infoz.bg  www.infoz.bg