Пореден инвеститор в Индустриална зона „Загоре“

Компания, занимаваща се с модерно технологично и екологично производство, е входирала официално инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора. Заявявано е закупуване на над 6 дка площ и изграждане на фабрика с производствена линия. Очакваната инвестиция е в размер на близо 3 млн. лева, а в производството ще бъдат заети първоначално 60 души. Целта на инвеститора е да модернизира своето производство, което е с висока добавена стойност.

zagore

Стратегическите насоки, които ще следва, са по-широко навлизане в българския пазар и по-високи стойности на експорт на стоки. Фирмата разполага с необходимите конкурентни предимства, за да се реализира като лидер на пазара, съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Резултатите от съвместния ни труд с Община Стара Загора и „Национална компания Индустриални зони“ ЕАД, стават все по-видими. Инвеститорите харесват това което виждат - модерна индустриална зона, с изградени комуникации и инфраструктура и новостроящи се сгради, които скоро ще оживеят, изпълвайки се с работна ръка. Истината е, че това привлича още повече интерес и внимание към нас“ - подчерта изпълнителният директор Радослав Танев.

До момента са продадени седем имота. Чрез инвестициите ще бъдат осигурени работни места за над 300 души. Продължават преговорите с потенциални инвеститори.

 

На подобна тема