Община Стара Загора представя добрия бизнес потенциал на града на Международно изложение в Швеция

Община Стара Загора участва със собствен щанд на Международно изложение „Vitaliss“ 2022, насочено към най-модерните технологии в сектор здравеопазване, което се провежда в периода 17 – 19 май в Гьотеборг, Швеция. „Посетителите на старозагорския щанд се интересуват както за това какво предлага Стара Загора по отношение на здравеопазване, така и по отношение на нивото на развитие и дигитализацията на компании от айти сектора в града“.

izlozhenie stara zagora 1

Това каза началникът на отдел „Ивестиции“ в Общината Росица Райкова. Тя допълни, че много предприемачи желаят да научат условията на създаване на бизнес в Стара Загора, както и за възможностите за осигуряване на административна подкрепа от Общината.

„Целта ни е да представим Стара Загора като град с голям потенциал за правене на бизнес. През последните години Общината активно работи в посока да привлича повече компании от сектора на информационните технологии“, каза още Райкова.

Посетителите имат възможност да видят специално подготвен видеоклип, който представя предимствата на Стара Загора и добрите възможности, които осигурява за привличане не само инвестиции, но и младите таланти и техните семейства, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Тридневното изложение включва здравни и изследователски институции от световна класа, висококвалифициран хардуер и софтуер, процъфтяваща индустрия и силна стартова сцена.

 

izlozhenie stara zagora 2

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24