Община Стара Загора си сътрудничи с Германо-българската индустриално-търговска камара

Община Стара Загора си сътрудничи с Германо-българската индустриално-търговска камара

Германо-българската индустриално-търговска камара е най-голямата двустранна камара в България и част от мрежата на германските външнотърговски камари на повече от 140 локации в 92 страни по целия свят. В нея членуват над 550 германски, български и международни компании и организации.

Ръководители на Германо-българската индустриално-търговска камара бяха на посещение в Стара Загора и обсъдиха при среща със зам.-кмета Радостин Танев възможностите за бъдещо сътрудничество и работа в съвместни проекти. Сред гостите бяха д-р Митко Василев – главен управител на Германо-блгарската индустриално-търговска камара, д-р Мариана Чолакова – представител на ГБИТК за район Южен Централен и почетен консул на Федерална Република Германия и г-н Мориц Зайлер – ръководител на икономическия отдел в Посолството на ФР Германия в България.

IMG 3979

„Успяхме да поставим бъдещи точки за съвместна работа. Отправихме покана към Баварската делегация за посещение и обмяна на добри идеи и бизнес начинания. Ще ги запознаем с възможностите за инвестиции“ – разказа Радостин Танев след края на работното посещение на делегацията. Той допълни, че предстои да се насочат усилия към мащабна рекламна кампания, разкриваща възможностите и предимствата на региона.

„Благодарим за възможността да обменим идеи за съвместна работа. Целта на нашето посещение е да се запознаем с даденостите на региона, като сме посетили вече Тракийския университет, както и две предприятия, които са имаме възможност за създаване на партньорски отношения. Можем да кажем, че Стара Загора е важно и интригуващо място за нас, затова ще се радваме да изградим по-тясно сътрудничество. Очакваме началото на лятото пристигането на бизнес делегация, начело с министъра на икономиката, регионалното развитие и енергетиката на Бавария, като освен град София, ще предложим да бъде посетена и Стара Загора“, поясни д-р Митко Василев.

Г-н Мориц Зайлер сподели впечатления, че през изминалата година Стара Загора е отбелязала 20% ръст на чуждестранните инвестиции.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg