Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов направи ново дарение от книги

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, който е народен представител от партия ГЕРБ, избран от Старозагорски избирателен район, направи поредно лично дарение от книги на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. И този път дарените книги са нови издания, излезли от печат през 2020 г.

emil hristov

Те са подбрани така, че да удовлетворяват интересите на читателите и представляват документални и научни изследвания от областите най-нова история на България, политика и история на Балканите.

Емил Христов получи в края на миналата година почетен знак „Посланик на библиотеките“, който му беше връчен за постоянния му личен принос към обогатяването на фонда на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора и съпричастността с усилията на колектива на библиотеката да я превърнат в предпочитано място за знания и общуване. Тогава той също дари десетки томове от търсени книги, издадени през последните две години. Правил е и дарения и в предходни години, когато беше председател на Общинския съвет в Стара Загора.

Началото на инициативата „Посланик на библиотеките” е поставено през 2013 г. по време на Националната библиотечна седмица „Развити библиотеки за развито общество”. Чрез нея Българската библиотечно-информационна асоциация цели да отличи и привлече влиятелни лидери на общественото мнение, които съзнават ролята на библиотеките като средищно място за информация, знание, комуникация и срещи на общностите. Това отличие се на хора, които работят за каузите на библиотеките и за тяхната застъпническа роля.

Емил Христов остава и активен читател на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и въпреки натоварената си програма посещава често събития в залите на библиотеката, ползва литература от заемната, интересува се от проблемите и помага при решаването им. Последното си дарение от тази седмица народният представител също направи с лично посещение, за да предаде книгите на директора Надежда Груева, съобщиха от библиотеката.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема