Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов направи ново дарение от книги

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, който е народен представител от партия ГЕРБ, избран от Старозагорски избирателен район, направи поредно лично дарение от книги на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. И този път дарените книги са нови издания, излезли от печат през 2020 г.

emil hristov

Те са подбрани така, че да удовлетворяват интересите на читателите и представляват документални и научни изследвания от областите най-нова история на България, политика и история на Балканите.

Емил Христов получи в края на миналата година почетен знак „Посланик на библиотеките“, който му беше връчен за постоянния му личен принос към обогатяването на фонда на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора и съпричастността с усилията на колектива на библиотеката да я превърнат в предпочитано място за знания и общуване. Тогава той също дари десетки томове от търсени книги, издадени през последните две години. Правил е и дарения и в предходни години, когато беше председател на Общинския съвет в Стара Загора.

Началото на инициативата „Посланик на библиотеките” е поставено през 2013 г. по време на Националната библиотечна седмица „Развити библиотеки за развито общество”. Чрез нея Българската библиотечно-информационна асоциация цели да отличи и привлече влиятелни лидери на общественото мнение, които съзнават ролята на библиотеките като средищно място за информация, знание, комуникация и срещи на общностите. Това отличие се на хора, които работят за каузите на библиотеките и за тяхната застъпническа роля.

Емил Христов остава и активен читател на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и въпреки натоварената си програма посещава често събития в залите на библиотеката, ползва литература от заемната, интересува се от проблемите и помага при решаването им. Последното си дарение от тази седмица народният представител също направи с лично посещение, за да предаде книгите на директора Надежда Груева, съобщиха от библиотеката.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Първото вулканично изригване на Канарските острови от 50 години насам предизвика евакуацията на около 5000 души, включително около 500 туристи. Канарските острови са безопасни за посещение, а изригването на вулкана е „великолепно шоу“, каза часове след това испанският министър на туризма Рейес Марото

* * *
6 души бяха убити и 28 са ранени след стрелбата в университета в руския град Перм. Нападателят, който е студент, е задържан от полицията, след като оказал съпротива и бил ранен. Той е оставил предварително съобщение за нападението си в социалните мрежи

* * *
На парламентарните избори в Руската федерация листата на партия "Единна Русия" – партията, която подкрепя президента на Русия Владимир Путин, е събрала 49,8%. Това показват данните след преброяване на 100% от протоколите. Партията на Кремъл ще получи около 112 депутатски мандата според гласуването за листата ѝ. Освен това тя печели в 198 едномандатни окръга. Така "Единна Русия" получава конституционно мнозинство в долната камара на Думата (над 300 места). На второ място е Комунистическата партия на Руската федерация с 18,9%

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни