Център за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) – Стара Загора отбеляза своя 20-годишен юбилей.

Център за изпитване и европейска сертификация – Стара Загора (ЦИЕС) отбеляза своя 20-годишен юбилей

Екипът на Център за изпитване и европейска сертификация отбеляза 20-годишнината от създаването си със стилен празник. Събитие се състоя на 9 юни 2022 г. в ресторанта на хотел „Сити“ в Стара Загора. Присъстваха над 170 гости – представители на държавни институции, министерства, утвърдени национални и регионални компании – клиенти и партньори на компанията.

С гордост и вълнение инж. Благовеста Шинева честити рождения ден на всички служители и гости, като благодари за доброто сътрудничество на клиентите и бизнес партньорите от страната и чужбина.

„Вече отправяме поглед към 21-вата си година с чувство на гордост, че сме утвърдено име в сертификационния бранш. Стартирахме преди две десетилетия в бизнес, в който има европейски компании с традиции и с над 150-годишен опит. И не само това, извървяхме този път с такива темпове, че вече ни приемат като равни с тях – сподели по време на празничната вечер управителят на старозагорското дружество инж. Благовеста Шинева. – През годините стъпка, по стъпка навлизахме в спецификата на експертните услуги за бизнеса и всеки ден стартирахме с ентусиазъм и отдаденост към работата си. На този етап сме изпълнени не само с радост, но и с усещането, че усилията ни са били в правилната посока и сме оценени като доверен партньор. Това придава на празника ни допълнителен смисъл“ – каза инж. Шинева.

Пред гостите на събитието беше премиерата на юбилейното видео на компанията. В него емоционално е представен екипът на ЦИЕС чрез моменти от работните процеси при сертификацията на технически продукти и системи за управление, провеждане на лабораторни изпитвания, технически надзор, контрол, обследване за енергийна ефективност и обучения. Заснемането и изработката на краткия филм беше възложена и изпълнена от екипа на „Инфоз“.

Постави се началото на една добра традиция, като в няколко категории бяха отличени с награди служители и партньори. За изключителен принос приз беше връчен на управителя на Холдинг Загора инж. Ирина Динева. Инж. Шинева беше изненадана от екипа си също с изящна статуетка от месинг и гранит с признателност за отговорното управление, мотивацията и вдъхновението. Автор на дизайнерски изработените плакети е Стефан Петров, възпитаник на Националната художествена академия. Негови творби са връчвани като награди на престижни конкурси и събития.

Сред многото подаръци, които екипът на Център за изпитване и европейска сертификация получи по повод на събитието, е специалният подарък от Холдинг „Загора“ – оборудване за изпитване на възпламенимост на защитни маски и универсален стенд за изпитване на якост на опън. Акредитираните лаборатории в Европейския съюз за изпитване на защитни маски от тип FFP са едва 10, а в Америка има още 2 такива. Със закупуването на това оборудване ЦИЕС има уникалната възможност да бъде 11-тата европейска лаборатория и единствената в България, която може да предложи изпитвания на защитни маски по всички показатели на стандарт БДС EN 149:2001+A1:2009.

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха Пейо Филипов и младите певци от последното издание на музиалното реалити „Гласът на България“ Георги Костадинов, Елена Кокорска и Виктория Главчева. Специална изненада за присъстващите беше изпълнението на младия оперен певец Стоян Буюклиев.

„За екипа на Център за изпитване и европейска сертификация няма непостижими цели – 20-годишният жизнен път на фирмата е потвърждение на това. За нас всеки ден е ново начало. Стремим се да бъдем подготвени за предизвикателствата в бизнеса, като поддържаме и повишаваме непрекъснато нашата компетентност и сме в крак с най-добрите практики.“ – сподели инж. Шинева и пожела на целия екип на ЦИЕС да бъде здрав, да продължава напред и да сбъдва мечтите си.

Shineva Plaket

Torta CTEC

ЦИЕС предлага услуги в над 35 държави. ЦИЕС извършва изпитвания в 4 свои акредитираните лаборатории. Това са Лабораторията за физико-механични и химични изпитвания на строителните продукти; Лабораторията за реакция на огън, която е единствената нотифицирана в България и на Балканите; Лабораторията за изпитване на машини, съоръжения и устройства, където се проследява безопасност, електромагнитна съвместимост, шум, вибрации, въздействие на околна среда и други показатели. Преди месец беше оборудвана и Лаборатория за лични предпазни средства.

Центърът е търсен партньор по отношение на сертификацията на системите за управление, а също и при дейности, свързани с технически надзор на съоръжения с повишена опасност. Провежда обучения и специализирани семинари. Извършва дейности, свързани с енергийната ефективност на сгради и промишлени системи. Прави измервания на факторите на работната среда, чиято цел е подобряването на условията на труд и компетентността на екипа не свършва с изброените дейности.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема