Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ впечатли с песните и танците си в Пазарджик (снимки)

Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, с главен художествен ръководител Христо Иванов, отново спечели сърцата на публиката, този път от сцената в Пазарджик. Талантливите артисти изнесоха впечатляващ концерт, който бе част от Националните празници на професионалното фолклорно изкуство. На единствения такъв форум у нас – представящ българския фолклор от професионалисти, съхранили характерния стил на регионите си, старозагорци заслужиха бурни аплодисменти.

Общо 14 професионални формации са част от програмата.

До 10 септември 2022 г. се провеждат Националните празници на професионалното фолклорно изкуство, а организатори са Община Пазарджик и Ансамбъл за национални песни и танци – Пазарджик. Началото на форума е поставено през 1993 г. Тазгодишното издание беше открито официално от Ансамбъл „Пазарджик“, а в него ще се представят 14 професионални ансамбъла.

Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“ ще зарадва и старозагорската публика с празничен концерт – навръх Деня на Съединението, от 11:00 часа, на площада пред Община Стара Загора, те ще поздравят жителите и гостите на града. Малко по-късно ще се присъединят към празнуващите в село Пряпорец, а вечерта ще бъдат част от програмата в село Малко Кадиево.

zagore 01

zagore 02

zagore 03

zagore 05

zagore 06

zagore 07

zagore 08

zagore 09

zagore 10

zagore 11

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg