Стара Загора Живко Тодоров с отличие от Асоциацията за студентски спорт „Академик“

Почетен плакет в знак на благодарност за подкрепата при провеждането на третата Национална универсиада в Стара Загора от Асоциацията за студентски спорт „Академик“ получи кметът Живко Тодоров. Знакът бе връчен от проф. Димо Гиргинов, член на Управителния съвет на асоциацията и главен организатор на студентското спортно събитие.

„Благодаря на Общината и на кмета Тодоров, че Стара Загора отново беше столица на университетския спорт, няма друг град, в който да можем да го организираме по-добре. За трите години, в които се провежда надпреварата, вие сте пример за подкрепа и всеотдайност и Асоциацията дава изключитело висока оценка за съвместната ни работа, както с вас, така и с Тракийския университет“, каза проф. Димо Гиргинов. Плакет в знак на благодарност беше подготвен и за ресорния зам.-кмет Красимира Чахова.

Националната универсиада, проведена през май 2023 г., събра близо 1500 студенти в Стара Загора, които една седмица се състезаваха в 16 вида спорт.

todorov sport nagrada

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24