Мини Марица-изток

„Мини Марица-изток” ЕАД се разплаща с контрагентите си

До дни се очаква финализирането на процеса по превод на средствата, които ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” и ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово” дължат на „Мини Марица-изток” ЕАД за доставка на въглища.

Според тристранните споразумения, подписани на 26 април 2016 г., Националната електрическа компания ще преведе директно дължимите от страна на топлоелектрическите централи суми към държавните мини. Това стана възможно след като Българският енергиен холдинг ЕАД (БЕХ) сключи договор за заем в размер на 535 млн. евро. Общата сума, която трябва да постъпи по сметката на „Мини Марица-изток” ЕАД, е 356 352 000 лева, с които дружеството ще погаси задълженията си към държавата, банките и БЕХ ЕАД.

Всички дължими суми към доставчиците и контрагентите на „Мини Марица-изток” ЕАД ще бъдат изплатени преди Великденските празници, обяви изпълнителният директор Андон Андонов, съобщиха от пресцентъра.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24