Мини Марица-изток ЕАД чества Деня на миньора

„Мини Марица-изток” ЕАД чества Деня на миньора

Изложба на рисунки на деца на работещи в „Мини Марица-изток” ще бъде експонирана в Раднево на 13 август. Тя е посветена на Деня на миньора, който се отбелязва на 18 август, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество.

На 14 август, от 10:00 часа, в спортната зала в административната сграда на "Мини Марица-изток" ще се проведе турнир по бадминтон и тенис на маса. На следващия ден от 10:00 часа, на стадион „Миньор” в Раднево, ще се състои футболна среща и състезание по дърпане на въже.

На 16 август, от 9:30 часа, ще се проведе среща с представители на Клуб на миньорите ветерани. На специалистите Велизар Вълчев и Йордан Танев, работили дълги години в „Мини Марица-изток”, ще бъдат връчени почетни плакети. В 11:30 часа, в Художествената галерия в Раднево, ще бъде представен новият албум „Песни за морето и любовта” на Илия Ангелов. Ще бъде открита и експозиция на картини от Фонда на галерията от пленера „Земя, светлина и хора“, спонсориран от „Мини Марица-изток“ ЕАД.

Празничен концерт за Деня на миньора с участието на фолклорен ансамбъл „Гергьовден” - Раднево, рок-група „Ентусиаст” – Гълъбово и група „Бекстейдж” - Стара Загора, ще започне на 19 август, от 19:30 часа, на площад “Коста Рашев” в Раднево.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24