Детска изложба е експонирана в центъра на Раднево

Детска изложба е експонирана в центъра на Раднево

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов откри изложба от детски рисунки в центъра на Раднево. Заедно с кмета Теньо Тенев и мениджърския екип на дружеството разгледаха творбите под надслов „Моят ден в Мини Марица-изток”.

Изложбата е резултат от творческите усилия на децата, които взеха участие в първия по рода си Ден на отворените врати, проведен и в трите рудника на дружеството по случай 1 юни. На шест пана, поставени в центъра на Раднево, жителите и гостите на града могат да видят творбите на децата, както и моменти от посещението им в рудниците на „Мини Марица-изток” ЕАД, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество.

Авторите на настоящата изложба почерпиха вдъхновение от работните места на своите родители и близки, от производствените дейности, тежкото минно оборудване, рекултивацията и условията на труд в „Мини Марица-изток” ЕАД. В срещите си с управителите на рудниците и техните екипи децата се запознаха с историята на „Мини Марица-изток” ЕАД, но и с настоящата значимост на дружеството в осигуряването на енергийната стабилност на България.

Изложбата ще остане експонирана 20 август.

Ден на отворените врати за деца на работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД и за ученици от СУ „Гео Милев” в Раднево се проведе на 29 май в Рудник „Трояново-1”, на 30 май в Рудник „Трояново-север” и на 6 юни в рудник „Трояново-3”. Общо 62 деца участваха в проявите, организирани от екипите на рудниците. Организирането на Ден на отворените врати за деца се утвърждава като добра традиция за корпоративната социална отговорност на дружеството.

С откриването на изложбата “Моят ден в Мини Марица-изток” се поставя началото на поредица от културни и спортни събития, посветени на професионалния празник – Деня на миньора, който отбелязваме на 18 август.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24