Пожарникарите на Мини Марица-изток ще направят демонстрация за професионалния си празник

Пожарникарите на „Мини Марица-изток” ще направят демонстрация за професионалния си празник

Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” при „Мини Марица-изток” ЕАД ще отбележи професионалния си празник - 14 септември. Програмата включва провеждане на Дни на отворените врати и пожаро-тактическо занятие в рудник “Трояново-1“, в седмицата от 9 до 13 септември.

През първото шестмесечие на 2019 г. са обслужени 116 пожара, от които 4 са с минимални загуби и 40 са без загуби (сухи треви и въглищен прах), потушени са пожароопасни работи при 50 дежурства и са извършени помощни операции. Проконтролирани са 128 дейности, издадени са 29 противопожарни разпореждания със 38 предписани мероприятия, представляващи потенциална опасност за възникване на пожари.

На 14 септември 2019 г. Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” при „Мини Марица-изток“ ЕАД отбелязва 67 години от създаването си. С оперативно-техническата си дейност и навременната си и ефективна намеса при възникналите пожари, наводнения и аварии, службата предотврати усложняването на създалите се ситуации, разрастването на запалванията и по този начин не допусна нанасянето на големи щети. Това не е заслуга само на РСПБЗН „Мини Марица-изток“ ЕАД, а резултат от съвместната професионална дейност на пожарникари и ръководен състав на обекта. Взетите превантивни решения от мениджърския екип дружеството за приоритетни инвестиции в пожарообезопасяването са управленски решения, които допринасят за минималните материални загуби от пожари и без човешки жертви. Всичко това, мотивира служителите от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Мини „Марица-изток” ЕАД да постигат отлични резултати при подготовката и да доказват висок професионализъм по обезопасяването на обекта. До края на месец октомври т. г. предстои да бъде попълнен част от щата на службата с 6 нови служители.

Програма

  • 9 до 13 септември – Дни на отворените врати в РСПБЗН при „Мини Марица-изток“ ЕАД
  • 12 септември- пожаро-тактическо занятие в рудник“Трояново-1“ - административната сграда, начало 10:00 часа
  • 13 септември- поднасяне на венци в памет на загиналите пожарникари в „Брикел“ ЕАД , начало 10:00 часа.

www.infoz.bg  www.infoz.bg