Целувката на папагала

Пъстрите папагали Ара, добре познати от 2 години насам на жителите на Казанлък, отново гостуваха в града за Фестивала на розата. Големите красиви птици привличаха вниманието на многобройните преминаващи по ул. „Искра” и мнозина си направиха с тях снимки за спомен. Други само ги наблюдаваха отстрани и се забавляваха. Папагалите станаха популярни през 2014 г.

Целувка с папагалТогава техният стопанин ги постави върху ръцете на президента на България Росен Плевнелиев, който и тогава беше официален гост на Фестивала на розата. С това действие успя да изненада и него и охраната му. Снимките на държавния глава с ефектните шарени птици намериха място на първите страници на редица печатни издания.

На 7 юни 2015 г. в Казанлък мъжкият папагал отправи нежни целувки на красива девойка пред камерата на сайта www.infoz.bg. Президентът не пожела да се срещне с тях отново. 

 

Президентът Росен Плевнелиев с папагали ара в Казанлък - 2014 година

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор