▶️ Радостин Танев, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС в Старозагорски район: Работим за намаляване на административната тежест

През последните четири години много административни процедури бяха облекчени и работата ни в тази посока ще продължи, за да бъдем максимално полезни на бизнеса и гражданите. Това каза Радостин Танев, депутат в 44-ото Народно събрание и кандидат за народен представител на ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район, по време на онлайн среща с членове на Камарата на строителите от областта.

Martin Paskalev Radostin Tanev

В разговора участва и арх. Мартин Паскалев, който също е кандидат за народен представител и общински съветник в Стара Загора. „Очакваме стартирането на Националната програма за саниране на жилищата. Тя ще разполага със средства в размер на 1,4 млрд. лева. Ще бъдат обновени 2000 многофамилни жилищни сгради и за първи път още толкова еднофамилни къщи. По този начин около 120 000 семейства в страната ще живеят в по-комфортни условия и ще плащат по-малко за отопление“ – каза арх. Паскалев и уточни, че собствениците няма да имат финансово участие в санирането.

Той подчерта още, че за изготвянето на технически паспорти на сградите е поет ангажимент от ГЕРБ за осигуряване на средства от държавния бюджет, за да бъде подпомогнат процесът.

От строителния бранш изразиха необходимост от държавни или европейски програми, по които да кандидатстват за финансиране, за да модернизират базите и техниката си.

По време на срещата бяха обсъдени основните приоритети на кандидатите за народни представители на ГЕРБ – СДС за област Стара Загора. Радостин Танев мотивира необходимостта от изграждането на нова индустриална зона на мястото на бившето летище, с цел привличане на инвеститори с производства, генериращи висока добавена стойност, както и подобряване на пътната инфраструктура в региона. Радостин Танев акцентира на ремонта на пътните отсечки Стара Загора – Нова Загора, Стара Загора – Чирпан и разширяването на шосето, свързващо областния град с автомагистрала „Тракия“.


Радостин Танев, ГЕРБ: Ремонтът на шосетата от Стара Загора до съседни градове е мой личен приоритет 

sreshta Radostin Tanev

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС от Старозагорски избирателен район Радостин Танев се срещна с представители на таксиметровия бранш в областния град. „Конкретните ангажименти, които поемаме са да повишим доходите. Минималната работна заплата до 2025 г. ще стане 1000 лева, а средната – 2000 лева.

Това е постижима цел, като се има предвид ръстът им през последните 4 години от 40%“ – каза Танев, който беше народен представител в 44-ото Народно събрание. Той посочи, че негов личен приоритет е ремонтът на пътните отсечки Стара Загора – Нова Загора и Чирпан – Стара Загора.

radostin tanev

Индустриална зона „Загоре“ е заета на 50%, а инвеститори имат интерес към големи парцели. Предвиденото създаване на нова индустриална зона на терена на бившето летище предполага и разширяване на връзката между Стара Загора и автомагистрала „Тракия“, добави Радостин Танев.

По време на срещата кандидатът за народен представител представи и продължаването на Националната програма за санирането на жилищата. „Очакванията са да бъдат обновени над 2000 блока в цялата страна, като по този начин още 120 000 български семейства ще живеят в по-добри условия. С приоритет ще бъдат сградите, които вече имат сключен договор. За първи път ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност и в 2000 еднофамилни къщи. Важно е да отбележим, че в управленската програма поемаме ангажимент да се осигурят бюджетни средства за подпомагане на процеса с паспортизацията на сградите, като се обмисля вариант за поетапност при новите срокове“ – допълни Радостин Танев.

Таксиметровите шофьори споделиха, че се надяват да продължи добрата комуникация между бизнес, община и държава. Те посочиха, че Стара Загора е пример за усвояването на средства от различните програми на правителството и на Европейския съюз за подобряване на градската среда и обновяване на образователна, културна и спортна инфраструктура.

В срещата участва и Йордан Николов, заместник-кмет по транспорта в Община Стара Загора.

* * *

* * *

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Стара Загора отговарят на въпроси онлайн чрез www.gerb-starazagora.com

ГЕРБ – Стара Загора залага на нов подход в комуникацията си с избирателите за предстоящите парламентарни избори, заради пандемията. Водени от чувството за отговорност към здравето и живота на хората, директните срещи са максимално ограничени. За целта е създаден сайтът www.gerb-starazagora.com.

Чрез него всеки може да се информира за приоритетите на партията и да научи повече за кандидатите за народни представители от региона, за които е избрал да гласува на парламентарните избори на 4 април 2021 г.

Чрез www.gerb-starazagora.com и на бутона на сайта, водещ към официалната страница на ГЕРБ - Стара Загора във Facebook, ще се осъществява обратна връзка, като на всеки зададен въпрос, споделено мнение или проблем ще отговарят кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ – Стара Загора.

krasimir valchev lista gerb stara zagora

glasove

www.infoz.bg  www.infoz.bg (Платена публикация)

На подобна тема