Представят юбилеен сборник за поета Иван Хаджихристов

На 25 октомври (вторник), от 17:30 часа, в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъде представен юбилеен сборник за поета Иван Хаджихристов. Изданието е посветено на 130 години от рождението му и 125 г. от рождението на Иван Мирчев (1897 – 1982). Събитието е част от програмата на Есенни литературни дни в града.

ivan hadzhihristov

Книгата „Иван Хаджихристов (1892 – 1970). Юбилеен сборник“ е третото издание от поредицата „Литературна Стара Загора“. Сборникът е издание на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и става факт с помощта на Община Стара Загора и Музей „Литературна Стара Загора“. Изданието е посветено на 130 години от рождението на Иван Хаджихристов (1892 – 1970) и 125 г. от рождението на Иван Мирчев (1897 – 1982). Съставители са Иван Матев (Музей „Литературна Стара Загора“), Петка Синкова, Малина Денчева и Малина Николова Регионална библиотека „Захарий Княжески“).

„Инфоз“ извърши координационната работа, технически и творчески дейности по странирането и графичното оформление на книгата. Освен хартиеният вариант, тя има и електронно издание, достъпно чрез сайта на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Заедно с литературния анализ с автор Иван Матев, книгата съдържа подробна библиография, чиято цел е да направи по-пълно представяне на творчество на Иван Хаджихристов и на публикациите „за него“. Представя и експозициите, посветени на поетите Иван Хаджихристов и Иван Мирчев, които могат да бъдат разгледани в Музей „Литературна Стара Загора“.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg