Синдикатите застават зад кандидатурата на Живко Тодоров за кмет на Стара Загора

„Преди 4 години заложихме на един млад и енергичен човек и не сбъркахме. Живко Тодоров успя не само да навакса, но и да покрие загубеното историческо време от 1989 година досега" - подчерта председателят на КТ „Подкрепа“ – Стара Загора Михаил Михайлов.

От името на синдикалистите той изрази и явната си подкрепа към кандидата за общински съветник Дарина Гайдарова. „Тя бе нашето лице в Общинския съвет през изминалия мандат. За нас е въпрос на чест отново да ни представлява в местния парламент“ - подчерта Михайлов. Дарина Гайдарова е организационен секретар на Регионалния синдикат „Образование“ и бе член на образователната комисия в Общинския съвет през 2011 - 2015 г.

Старозагорските синдикати, както и президентът на „Подкрепа“ Димитър Манолов, се срещнаха с кандидата на ГЕРБ за втори мандат Живко Тодоров и кандидатите за общински съветници, за да продължат традицията с добрия диалог между местната власт и синдикалистите.

„Благодаря ви за подкрепата, която ми дадохте през тези четири години. Надявам се да не съм ви подвел през това време. Имали сме много ползотворни срещи през годините, на които са били обсъждани проблемите на различните сфери, които представлявате. Ще продължим в този дух, защото развитието на града е най-важно“ - каза Живко Тодоров по време на срещата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Решението за категоричната подкрепа, която получава кандидатът за градоначалник, е взето на събрание на Регионалния съвет на синдикалния съюз, коментира пред медиите Михаил Михайлов.

Живко Тодоров получи подкрепата за втори кметски мандат и на Синдиката на българските учители

Това стана по време на среща между него и Иван Поров – председател на старозагорската регионална структура. В разговора участваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Нели Калнева-Митева, Петя Копанова и представители на учителското съсловие в общината.

Подкрепата се дава за системно и целенасочено партньорство, за повишаване качеството на предучилищното и училищното образование и възпитание в община Стара Загора, както и за повишаване на социалния статус на работещите в системата на средното образование.

„Преди две години, ние излъчихме Вашата номинация и бяхте удостоен с наградата „Най-добър социален партньор – кмет“. Бяхте първият кмет, който влезе в нашия офис. Оценили сме това, както и фактът, че като градоначалник подкрепяхте една от дейностите на синдиката – Международната учителска спартакиада. Вие неслучайно сте носител и на специалния Диплом на СБУ, по повод 25-ата годишнина на съюза ни“, - подчерта още председателят на старозагорския учителски синдикат Иван Поров. „Представителите на Вашия екип винаги са били участници във форумите на СБУ, което ни радва и ни дава възможност да покажем нашата работа“ - допълни още той.

Припомняме, че непосредствено след старта на предизборната кампания Живко Тодоров получи подкрепата и на синдикалния актив на КНСБ в Стара Загора.

КТ Подкрепа застава зад кандидатурата на Живко Тодоров

Синдикатът на българските учители застават зад кандидатурата на Живко Тодоров

infoz autor www.infoz.bg