Емилия Драгиева: Всеки спортист в Стара Загора е благодарен на кмета Живко Тодоров за добрите условия

„Преди близо 20 години се върнах отново в леката атлетика. През този период съм разговаряла лично с всички кметове на община Стара Загора, за да търся съдействие за подобряване на спортните бази в града. Единственият, който подаде ръка, е Живко Тодоров. Възстановени са всички бази, последната беше Залата за борба. Убедена съм, че няма спортист или клуб, който да не му благодари за всичко направено“.

Emiliya Dragieva

Това каза Емилия Драгиева, член на Управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и представител на инициативна група от известни старозагорци, които обявиха подкрепата си за четвърти мандат на Живко Тодоров.

Емилия Драгиева подчерта, че реновирането на една зала или игрище е инвестиция за здравето на нашите деца и сподели преките си наблюдения, че все повече млади хора използват свободното си време, за да спортуват.

„В парк “Артилерийски„ вяска вечер площадките са пълни. Аз съм професионален спортист, пътувала съм много, видяла съм бази с много добри условия и не мога да не оценя заслужено това, което се създава в Стара Загора. Същевременно има още неща, които трябва да се случат. Затова заставам зад кандидатурата на Живко Тодоров за четвърти мандат. Убедена съм, че той ще продължи последователната си политика. Всичко направено от ръководството на Общината за подобряване на условията за спорт води след себе си до големите постижения и успехи в различни видове спорт, на които се радваме последните години. Това стимулира и хората към масов спорт, а всички зали са препълнени с малки деца. Ще дам един пример. Когато се върнах към леката атлетика, на стадиона имаше четири деца и един треньор. В момента в Клуб “Берое„ работят 10 щатни треньори и всеки ден има над 200 деца на стадиона и това е благодарение на създадените условия. Всичко това е направено за Стара Загора и за спорта, който учи на много положителни нещо, които в момента са дефицит в обществото ни“ – коментира Емилия Драгиева.

Тя посочи, че не на последно място по важност са възстановените емблематични за Стара Загора спортни състезания и градът трябва да привлича масови мероприятия и големи турнири.

Emi Dragieva Zhivko Todorov

„За държавно първенства по лека атлетика ще дойдат минимум 1700 деца. Ще се радват на добрите условия, но паралелно с това ще има и икономически принос за града. Всеизвестно е, че разполагаме с най-бързата лекоатлетическа писта в България, която е на стадион “Берое„, но тя вече е на 10 години и мечтата ми е в следващия мандат на кмета тя да бъде реновирана с финансиране по програма. Искам да имаме най-доброто в Стара Загора и виждам, че го постигаме, защото с кмета Живко Тодоров и екипа му говорим на един език. Когато имаш отворени врати, всичко се случва много лесно“ – каза още известната старозагорска лекоатлетка.

Емилия Драгиева сподели, че тя и клубът работят активно за привличане на хора в масовия спорт не само от Стара Загора, но и от цяла България и получават голяма подкрепа от Общината.

„Съвместно организираме за първи път бягане на разстояние 5 км, което ще стартира от парк “Артилерийски„. Организираме и масов старт за малки деца на 600 метра. Ще има демонстрации и на други видове спорт. Каним родителите да доведат децата си на 15 октомври и отблизо да се запознаят с възможностите на спортните клубове. Официалното откриване ще бъде в 10:30 часа. Трябва всяка година да правим нещо ново, свързано с масовия спорт. Това е важно за хората в града“ – каза в заключение Емилия Драгиева.

Тя и колегите ѝ спортисти: доц. Георги Белчев, Тихомир Трифонов, Стилиян Попчев, Ивайло Георгиев и Петя Петкова, които също са част от инициативната група, подкрепяща Живко Тодоров за четвърти мандат, са направили конкретни предложения за развитието на спорта в общината и са ги дали на кмета.

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема