▶️ Изкуственият интелект ще съкрати сроковете за вдигане на банковите запори

▶️ Изкуственият интелект ще съкрати сроковете за вдигане на банковите запори

Сдружение „Инициатива за развитие на принудителното изпълнение“ организира среща на представители на правните професии с изкуствения интелект, която се проведе преди дни в София. В нея участваха адвокати, нотариуси, частни съдебни изпълнители, съдии и прокурори. Презентатори бяха Доброслав Димитров и Мони Дончев – създатели на компанията „Империя отлайн“, и Владимир Кънчев от Service Centrix.

В срещата се включиха старозагорските частни съдебни изпълнители Маргарита Димитрова и Иван Стръмски, които споделиха впечатленията си пред Информационен сайт www.infoz.bg.

„Изкуственият интелект ще намира ежедневно приложение във всяка правна професия и много бързо трябва да адаптираме мисленето си и да се съобразим с новите технологии, за да отговорим адекватно на нуждите на обществото“ – коментира Маргарита Димитрова. Тя добави, че авторитетните лектори по време на срещата са акцентирали на това, че използващите изкуствен интелект хора ще бъдат десет или 20 пъти по-ефективни в работата си и ще доминират на пазара на труда и технологията ще умножава възможностите на квалифицираните специалисти във всяка област.

„Необходими са софтуерни приложения, които да позволят внедряването на технологията в юридическите кантори. Мисля, че поне в нашата сфера изкуственият интелект няма да доведе до намаляване на служителите ни. По-скоро ще ни позволи да бъдем по-ефективни“ – каза Иван Стръмски. Той е убеден, че това ще бъде в полза на съдебното изпълнение, взискателите и длъжниците.

Това, което е важно да знаят хората, че след въвеждане на новите технологии могат да се съкратят сроковете за вдигането на запорите върху сметките, документацията ще се обработва много по-бързо, също по-бързо ще приключват и делата. Този ефект е от голямо значение, защото постоянно сме в дълг към обществото да обясняваме защо нещо не се случва достатъчно бързо. Причината е, че сме ограничени заради сега прилаганите практики и от правните норми“ – обясни частният съдебен изпълнител Маргарита Димитрова.

Интервю с частните съдебни изпълнители Маргарита Димитрова и Иван Стръмски

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg