Бохеми на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Шедьовърът на Пучини "Бохеми" - на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Старозагорската опера ще предложи на ценителите на класическото изкуство най-новата си постановка. Премиерните спектакли на операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини ще бъдат на 31 март и 3 април от 19:00 часа.

Таня Иванова и Михайло МалафиОперата ще бъде пресъздадена от съзвездие от млади и талантливи оперни изпълнители, с участието на хора и оркестъра на Държавна опера - Стара Загора. Към тях ще се присъединят и децата от Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“. Диригент - Ивайло Кринчев, режисьор - Огнян Драганов, сценографията е на Каталин Йонеску-Арборе, костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова.

В ролята на Мими - Таня Иванова. Тя е израснала в Стара Загора. Сопраното не прекъсва връзката с родния си град. През последния творчески сезон старозагорската публика имаше възможността да я аплодира в ролята на Тоска от едноименната опера на Пучини. Ролята на Мими е ключова за Таня Иванова. Това е първата роля от сопрановия репертоар на певицата. Дебютира през 2012 г. на сцената на Бургаската опера, за което е много благодарна на директора Александър Текелиев за този шанс.

На 31 март сопраното ще си партнира в премиерния спектакъл на операта „Бохеми“ с великолепен солистичен състав. Украинецът Михайло Малафи ще бъде нейният любим Рудолф. Валери Турманов, Ивайло Джуров и Иван Кабамитов ще бъдат останалите бохеми, Деси Стефанова – ще бъде Мюзета, Александър Марулев ще се представи в ролите на Бенуа и Алсиндор.

www.infoz.bg