Поздрав от кмета на Стара Загора Живко Тодоров по случай 5 октомври

Поздравление от кмета на Стара Загора Живко Тодоров по случай 5 октомври

Скъпи старозагорци, Уважаеми жители на община Стара Загора и гости на града,
На 5 октомври Стара Загора празнува своето възвисяване от пепелищата, борбения дух на жителите си и вярата им в бъдещето.

На този ден през 1879 г., градът ни преживява знаменателно събитие - генерал-губернаторът на Източна Румелия – княз Алеко Богориди, в присъствието на Търновския митрополит Климент, на областния управител Нестор Марков, на кмета на Стара Загора Стефан Салабашев, на служебни лица и много граждани, полага на централния площад основния камък за възстановяване на Стара Загора, на който вече 31 години поставяме цветя!

С пламъка на първостроителите и дръзновението на първопроходците днес продължаваме да работим за неговото добруване, за да бъде още по-красив и уютен за живеене съвременен европейски град.

Пожелавам на всички да сте живи и здрави, да почувствате празника като свой и да забравите различията помежду си в името на Стара Загора!
Да ни е честит и весел празникът!

Живко Тодоров
Кмет на Община Стара Загора

Приветствие на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за празника на града, направено на 5 октомври 2018 г. на сцена на античната улица, преди началото на празничната програма

Поздравление на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за празника на града - 5 октомври

www.infoz.bg  www.infoz.bg