Община Стара Загора започва изпълнението на нови проекти

Община Стара Загора започва изпълнението на нови проекти

Община Стара Загора спечели проект за подмяна на канализационната и водоснабдителна мрежа в кв. „Самара 1”. Улиците ще бъдат преасфалтирани. Проектът е на стойност 5,2 млн. лева и се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Това съобщи кметът Живко Тодоров на среща с журналисти. Дейностите по разширението на парк „Артилерийски” ще приключат в края на май. За тях са осигурени 4,5 млн. лева. 3 млн. лева са предоставени от правителството, а останалите 1,5 млн. лева ще бъдат заложени в бюджета на Общината за 2019 г. През следващата година ще се реализира проектът за модернизиране на Руския пазар, ремонт на Летния театър, търси се финансиране за обновяване на Станционната градина. Държавата осигури 400 000 лева за ремонт на общински пътища в селата, добави Живко Тодоров.

Предстои откриване на Музей „Литературна Стара Загора”. Общината ще започне процедура на обявяване на къщата на Веселин Ханчев за паметник на културата от местно значение.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи още, че през януари предстои да бъде приет новият размер на данъка за автомобилите, който ще бъде един от най-ниските в страната. Налозите за сградите и битовите отпадъци се запазват. Те не са променяни от 2012 г.

„2018 г. беше трудна, но и успешна. Започнахме изпълнението на големи проекти. Скоро ще бъде завършен площада пред сградата на Общината, а до 15 дни ще бъде готов и мостът по бул. „Св. Патриарх Евтимий” – каза още Живко Тодоров.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg