Бойко Борисов: Ще осигурим пари за изкупуването на частните улици на територията на бившия завод „Агробиохим”

Бойко Борисов: Ще осигурим пари за решаването на проблема с частните улици на територията на бившия „Агробиохим”

След поет ангажимент от страна на премиера Бойко Борисов, ще бъде решен дългогодишен проблем за предприемачите, които имат производства на територията на бившия завод „Агробиохим”. От 2008 г. улиците в района без търг са продадени от синдиците на фалиралия завод за азотни торове на частно лице.

То е искало непосилни такси от бизнеса за изграждане на инфраструктура. Новият собственик на улиците ще ги продаде на Общината и това ще позволи на бизнеса да се развива и да дойдат нови инвеститори. Заради проблема със собствеността на улиците, пустеят 1500 дка земи към, които има реален интерес. Това стана ясно по време на среща на Бойко Борисов с представители на бизнеса и техни служители. В района работят 80 фирми, които осигуряват работа на 900 души.

„Държите в центъра на България 1500 дка, инвеститори колкото искаш и заради това, че улиците са частни, не могат да дойдат и да развиват бизнес. С кмета Живко Тодоров се говорихме. От Общината ще изпратят документи, за да ѝ отпуснем пари за изкупуване на улиците" - заяви премиерът.

„Благодарение на премиера, в сряда ще бъдат отпуснати около 500 000 лева. След като изкупим уличите, ще работим за подобряване на инфраструктурата през следващите месеци, за да подпомогнем бизнеса да инвестира” – каза кметът Живко Тодоров.

Бойко Борисов акцентира на увеличаващия се инвестиционен интерес към България и нарастването на броя на новите високотехнологични заводи. Той увери, че шаситата на БМВ ще се изработват в Шумен и уточни, че това ще бъде обсъдено отново с премиера на Бавария на 24 май.

Бойко Борисов: Правителството дава около 500 000 лева за решаване на проблема с улиците на територията на бившия завод „Агробиохим” в Стара Загора

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg