Шествие в памет на убитите жени се проведе в Стара Загора

Шествие в памет на убитите жени се проведе в Стара Загора

На 25 ноември започнаха 16-те дни от ежегодната Международна кампания срещу насилието над жени. Всички органиации, работещи по проблема, организират събития през този период на годината. Целта е да се повиши обществената чувствителност и държавите да предприемат незабавни мерки за защита на жените. Фондация „Мисия Криле” организира мирно шествие в Стара Загора.

С него обявява насилието като сериозен проблем и призовава всички да защитят правото на живот без насилие на всяка жена. Шествието премина под надслов „Те вече никога няма да танцуват”. Танците са символ на живота и свободата. За съжаление много жени всяка година в България вече никога няма да танцуват”, защото са подложени на насилие и губят живота си.

Участниците в шествието носиха плакати и транспаранти, импровизирани фенери, пейка, боядисана в червено с написани 25 имена на жени, които са убити от своите партньори. Някои от тях са от Стара Загора. В края на шествието пейката беше поставена пред Съдебната палата и около нея бяха подредени 25 чифта дамски обувки.

Статистиката сочи, че на всеки 4 жени, една е жертва на насилие, което ако се замислим означава и че на всеки 4 мъже, един е насилник. Предизвикваме мъжете да запишат кратко клипче (послание), до 1 мин, в което изразят своята позиция относно насилието над жени. Мъжете могат да ни изпратят съобщение на нашата фейсбук страница или на следния e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ние ще ги публикуваме, заявиха от Фондация „Мисия Криле”.

DSC04289

DSC04386

DSC04394

DSC04308

www.infoz.bg  www.infoz.bg