Представят постановка, посветена на жените, преживяващи домашно насилие

Представят постановка, посветена на жените, преживяващи домашно насилие

Доверие или опасна провокация е да дадеш забранения ключ в ръцете на любимия? Как любовта се деформира до степен на домашен тормоз? В какво е силата на жертвата и слабостта на насилника? – са въпросите в постановката "Синята брада - брак без приказка" с фокус върху насилието в интимния живот.

Представлението е на 8 май от 19:00 часа на сцената на Държавен куклен театър – Стара Загора.

Режисьор: Василена Радева
Художник: Теодора Лазарова
Музика: Ервин Тул / Владимир Бочев
Участват: Елена Димитрова, Ивелина Колева, Мила Люцканова, Богдана Котарева, Владимир Бочев

Фотограф: Жоро Аранжоро

Проектът прави паралел между това тревожно, често смъртоносно, явление в съвременния свят и архитипни ситуации и символи от френската приказка „Синята брада“.

Бракът със Синята брада е приказен образ на често срещана житейска ситуация, която в същността си е един екзистенциален избор – да се откъснем от своята интуитивна природа, да обезкървим своите идеи и мечти, да спрем да бъдем любопитни и да спрем да се развиваме. Идва момент, когато отваряме вратичката на килера и откриваме своите умъртвени стремежи. И това е решителният момент, в който трябва да се изправим срещу „хищникът, в самите нас“, който е подхранван от обществени порядки и стериотипни категоризации.

Това е авторски пърформанс, посветен на жените, които държат в ръцете си ключе, а то не спира да кърви и да крещи, че „нещо не е наред“.

Проектът гостува в града благодарение на АртЕриа в партньорство с Комплекс за социални услуги за деца и семейства Стара Загора и подкрепата на Артофис. Билетите са в продажба на касата на Куклен Театър, в Комплекс за социални услуги, на страницата на АртЕриа и 1 час преди спектакъла на място. Не се препоръчва за лица под 16 години.

www.infoz.bg  www.infoz.bg