Старозагорската опера предлага космическо музикално пътешествие за децата

Музикалният интерактивен спектакъл „Клинг Кланг“ води малките зрители, на възраст между 3 и 6 години, на излет с ракета във Вселената. Пътешествието ще се състои за първи път на 24 и 25 януари от 11:00 часа във фоайето на Държавна опера - Стара Загора. С ефектната мултимедия на Александър Гьошев те пътуват до планетата Марс, където е ужасно студено, има само няколко планини, вулкани и много, много червен пясък.

После отскачат до Сатурн и разглеждат неговия пръстен. Чудят се, дали не могат да отлетят до Слънцето, но разумно се отказват, защото е непоносимо горещо...

Сценарият и режисурата са на известния австрийски режисьор Урсула Хорнер. Тя е позната на старозагорската публика с постановката на операта „Италианката в Алжир“ от Джоакино Росини и операта „Севилският бръснар“ на Македонската опера и балет в рамките на Фестивала на оперното и балетното изкуство през 2018 г., съобщиха от пресцентъра на Операта.

Водещи на спектакъла за са Инна Андреева и Марин Русинов – артист-хористи в Операта. Малките зрители ще се насладят на чудесно вплетени в действието откъси от произведения на Дебюси, Росини, Моцарт, Офенбах и др. Музикалният съпровод е на камерен ансамбъл в състав Цветомира Динева (флейта), Мирена Митрева (ударни), Паоло де Стефано (кларинет) и Мануела Манолова (пиано). Диригент е Виктор Крумов.

Kling Klang 1 page 001

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема